Jongeren gezocht voor designsessie over thema armoede (Gilze Rijen)

In de gemeente Gilze Rijen vind momenteel een pilot plaats van Smart Start. Dat is een nieuwe manier om op basis van data te voorspellen waar problemen kunnen ontstaan. In deze fase van de ontwikkeling staan er een aantal sessie gepland en daarvoor zoeken we jongeren die zouden kunnen meedoen. Wellicht in de vorm van een stage.

Smart Start kent een aantal pilots, en een ervan – in Gilze en Rijen – start na de zomer met ongeveer vijf designsessies over het thema armoede. Vindplaats in deze pilot is de Voedselbank, en met een gemixte groep meedenkers willen we op basis van wat we al weten (onderzoek en data), aan de slag met persona’s. Nu bestaat het gemixte gezelschap zeker nog uit te weinig jongeren. De sessies zijn overdag, dus weten dat dat lastig wordt, maar ken jij misschien een jongere die hierover zou willen meedenken, die deelname wellicht wel kan combineren met een stage die hij of zij loopt, of dat het op een andere manier mogelijk is?

Wat brengen deelnemers in? Hun eigen ik, hun werk- en levenservaring en ieders unieke leefwereld. Wat halen ze eruit? De ervaring deel te nemen aan een bijzonder proces, de beloning dat hun inbreng serieus wordt genomen en mede leidt tot interventies, lunch (en bedenk ik nu ter plekke: een certificaat, of bewijs van deelname o.i.d.).

Het gaat in principe om 5 sessies, startend in oktober. We hebben 6 data geprikt, zodat we iets speling hebben in overleg met de deelnemers.
Woensdag 2 oktober, 09:00 – 13:00 aftrap
Woensdag 23 oktober, 09:00 – 13:00 
Woensdag 30 oktober, 09:00 – 13:00
Woensdag 13 november, 09:00 – 13:00
Woensdag 27 november, 09:00 – 13:00

Woensdag 11 december, 09:00 – 13:00 uitloop datum / evaluatiesessie

Heb je interesse en zou je willen meedoen dan mag je direct contact opnemen met Marjolein de Graaf (marjoleindegraaff@ContourdeTwern.nl).